nodeen

Vi fødes for å virkeliggjøre livets herlighet i oss. Den finnes i alle. Og når vi lar vårt lys skinne, skaper vi ubevisst rom for at andre kan gjøre det samme.

- Nelson Mandela -

Om Lars Steinberg

Lars Steinberg grunnla Energy Upgrade i 2005 og bor 3 minutter fra Vikingskipet på Hamar. Lars ble født i Berlin, vokste opp i nærheten av Lübeck, har en samfunnsvitenskapelig cand.mag. grad fra Universitetet i Bergen og et europeisk hovedfag fra et samarbeid mellom 9 universiteter i Frankrike, Belgia, Tyskland og Luxemburg. Han snakker flytende norsk, engelsk og tysk og har gjennomført oppdrag i mer enn 10 land.

Bilde Lars Steinberg"For meg er det å være et helt menneske med en kropp, en forstand, et hjerte og en sjel av stor betydning. Når jeg er i balanse i forhold til disse ulike aspektene kan jeg være en god følgesvenn for bedrifter, andre organisasjoner og ledere i endring. Så godt jeg kan lever jeg det som jeg lærer bort. Jeg har stor glede av av å skape trygge rom hvor mennesker og organisasjoner kan utforske nye løsninger, utløse sitt potensial og skape givende resultater. Jeg brenner for å designe og gjennomføre lærings- og endringsprosesser som åpner for kreativitet og livskraft, en samklang mellom hodet og hjertet og en balanse mellom inspirasjon, refleksjon og handling."

Lars har mer enn 15 års konsulenterfaring, har coachet en lang rekke ledere i næringslivet, i offentlig sektor og andre organisasjoner samt enkelte toppidrettsutøvere og har gjennomført omfattende ledelsesutviklingsprogrammer med et stort utvalg av kunder. I tillegg har han bistått med utvikling av team, strategi, kommunikasjon, arbeidsklima, service, verdibasert salg og i konfliktløsning. Han har bred erfaring med å årbeide med enkeltpersoner og i grupper på mellom 3 og 450 personer i kreative og målrettete prosesser. Kunder som han har arbeidet for inkluderer blant annet IKEA, Toyota, Statoil, Sparebank1-gruppen, Papyrus, Boehringer-Ingelheim Norway, Forsvarsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Oslo Universitetssykehus, Vestre Viken HF, Mattilsynet, LO, Entrepreneurs Organisation (EO) og en rekke små og store kommuner over hele landet. 

Tidligere Arbeidserfaring:
2001 - 2006: Konsulent i HR-gruppa til Agenda AS (nå Agenda Kaupang)
1998 - 2000: Leder for et strategiutviklingsprogram i Næringslivets Innovasjonssenter RKW Hessen, Tyskland
1997 - 1998: Prosjektleder i Departementet for miljø, energi, ungdom og helse i den tyske delstaten Hessen

Relevante tilleggsutdanninger og treninger (utvalg):

 • The Genuine Contact™ Program: Open Space Technology, Whole Person Process Facilitation, Cross Cultural Conflict Resolution, Advanced Work with the Conscious Genuine Contact Organisation og Train the Trainer sertifiseringskurs med Birgitt Williams i North Carolina, USA.
 • CTT: Cultural Transformation Tools sertifisering fra Richard Barrett Values Center.
 • Dynamic Facilitation og Wisdom Council trening med Jim Rough.
 • JTI og Teamkompasset sertifisering med Optimas.
 • Circle Curriculum og "The Circle Way - A leader in every chair" intensivtrening med Christina Baldwin og Ann Linnea.
 • Expand the Box trening med Clinton Callahan fra Next Culture Research and Training Centre.
 • PER-K og PSYCH-K: Facilitatorutdanning, Professionals Course og utdanning til sertifisert instruktør for basis- og videregående kurs, det siste med Robert M. Williams i Crestone, Colorado, USA.
 • Yuen-metoden med Dr. Kam Yuen.   
 • Twin Star trening med Ben Furman.
 • LØFT trening og flere års samarbeid med Gro Johnsrud Langslet.
 • "From Problem to Solution"-trening med Evan George fra BRIEF senteret i London.
 • En rekke seminarer med Bruce Lipton og Gregg Braden.
 • Hatun Karpay med intensivtrening i Inkatradisjonens endrings- og vekstprosesser av antropolog Juan Nuñez del Prado i Cusco- og Machu Picchu-området i Peru
 • Sertifiseringskurs og trenerutdanning for "Awakening the Dreamer Symposium", i Europa også kalt "Be the Change Symposium" i regi av Pachamama Alliance, San Francisco.